Novosti

Krivotvorena e-pošta sadrži i link koji vodi na internetski servis za plaćanje kreditnim karticama, na kojem pošiljatelj porezne obveznike traži osobne podatke


30.11.2014

ZAGREB - Ministarsto financija izvijestilo je porezne obveznike da je adresa e-pošte uprava@refundporezna.hr lažna te da na nju ne šalju svoje osobne podatke i da primljenu poruku odmah uklone sa svog računala.

Napominjući kako su zaprimili dojavu da se sa adrese uprava@refundporezna.hr šalju poruke elektroničke pošte u ime Ministarstva financija - Porezne uprave, iz tog ministarstva obavještavaju porezne obveznike da se radi o krivotvorenoj adresi e-pošte.

Naime, pošiljatelj s te krivotvorene adrese e-pošte porezne obveznike obavještava da je došlo do pogrešnog obračuna poreza te da ih očekuje povrat u raznim novčanim iznosima. Krivotvorena e-pošta sadrži i link koji vodi na internetski servis za plaćanje kreditnim karticama, na kojem pošiljatelj porezne obveznike traži osobne podatke kao što su ime, prezime, poštanski broj, datum rođenja, broj kreditne kartice, kontrolni broj kreditne kartice, datum isteka te 3D secure lozinku.

"S obzirom da je riječ o lažnoj adresi e-pošte i da Porezna uprava na taj način od obveznika nikada ne traži osobne podatke niti vrši bilo kakve uplate ili povrate poreza, obveznike molimo da na adresu e-pošte uprava@refundporezna.hr ne šalju osobne podatke te da takvu primljenu poruku odmah uklone sa svog računala", ističe se u obavijesti objavljenoj na mrežnim stranicama Ministarstva financija i Porezne uprave.

 

izvor: www.jutarnji.hr

developed by Nove vibracije