Novosti

Grad Stari Grad u IV grupi razvijenosti jedinica lokalne samouprave


30.12.2013

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 27. prosinca 2013. godine donijela Odluku o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti. Prema toj Odluci Grad Stari Grad razvrstan je u IV grupu razvijenosti jedinica lokalne samouprave, tj. u grupu jedinica čija je vrijednost indeksa razvijenosti između 100% i 125% prosjeka Republike Hrvatske.

 

U istoj grupi je i Grad Hvar, dok su Opće Jelsa i Sućuraj razvrstane u III grupu čija je vrijednost indeksa razvijenosti između 75% i 100% prosjeka Republike Hrvatske.

 

Najnerazvijenije jedinice lokalne samouprave razvrstane su u I grupu razvijenosti (vrijednost indeksa razvijenosti manja od 50% prosjeka Republike Hrvatske) dok su najrazvijenije jedinice (V grupa) one s indeksom razvijenosti većim od 125% prosjeka Republike Hrvatske.

 

U razvrstavanju jedinica područne (regionalne) samouprave, Splitsko-dalmatinskoj županiji "pripalo" je mjesto u  II. skupini jedinica područne (regionalne) samouprave (jedinice čija je vrijednost indeksa razvijenosti između 75% i 100% prosjeka Republike Hrvatske). U istoj su grupi još i Šibensko-kninska županija i Varaždinska županija.

 

developed by Nove vibracije