Novosti

Fotograf Petar Botteri dobio još jedno vrijedno priznanje (FOTO)


14.11.2012

Petar Botteri, poznati umjetnički fotograf iz Staroga Grada na otoku Hvaru, ovih je dana nakon podijeljenih dnevnih, tjednih i mjesečnih nagrada za listopad zauzeo prvo mjesto na najvećem internetskom foto natječaju na svijetu "Pixoto" i to u kategoriji "Grad, ulica, park" za cijeli mjesec listopad s osvojenih 134.561 bodova. Čak 1257 fotografa iz cijeloga svijeta u listopadu su se natjecali u ovoj kategoriji. Drugo mjesto je zauzela fotografkinja iz Belgije Adrijana Yampey sa 29.121 bodova, a treće fotograf iz Kuala Lumpura sa 27.849 bodova.

Zanimljivo je da je Botterijev veliki konkurent u ovoj kategoriji Phill Koch, profesionalni fotograf i redatelj iz američke države Wiskonsin koji se je specijalizirao za fotografije krajolika zauzeo deveto mjesto. Taj fotograf je više od dvije godine putovao po američkoj državi Wiskonsinu fotografirajući izlaske i zalaske Sunca u predivnim krajolicima i u svim godišnjim dobima. Tako je stvorio izuzetnu seriju pod nazivom "Horizont". Neki dan su se Petrove tri fotografije našle u top 40 fotografija svih kategorija od dvadeset tisuća fotografija koje su pristigle na taj natječaj u jednome tjednu, što je izuzetan uspjeh. Za cijeli prošli tjedan jedna njegova fotografija je zauzela osmo mjesto od oko devetnaest tisuća fotografija fotografa iz cijeloga svijeta,a u svojoj kategoriji je osvojila prvo mjesto. Svi bodovi koji se dobiju za fotografije na temelju foto dvoboja su bodovi struke tj. fotografa koji se natječu.

 

Do sada je Botteri osvojio 31 prvo mjesto. Četiri prva mjesta za cijeli tjedan i 27 dnevnih prvih mjesta i to u prestižnim kategorijama. Petar je sa svojom fotografijom galeba u ožujku za osvojeno tjedno prvo mjesto morao pobijediti 3000 fotografija životinja iz cijeloga svijeta. Ovih dana je za dnevno prvo mjesto sa svojim drugim galebom pobijedio 318 fotografija životinja iz svih krajeva svijeta i tako osvojio pet prvih mjesta za svoje galebove u akciji sa morskim motivom. Zahvaljujući Petru njegove fotografije dalmatinskih morskih galebova su u rangu najatraktivnijih svjetskih fotografija životinja. On je u samom najužem vrhu od svih fotografa kada se gleda prosjek osvojenih prvih mjesta i broj fotografija koje je poslao na ovo natjecanje. Na ovom foto natječaju u 25 kategorija, natječe se preko 100.000 profesionalnih i hoby fotografa iz više od 150 država. Botterijeve fotografije na ovom natjecanju putem foto dvoboja ili direktno gledajući vidjelo je više desetaka tisuća fotografa iz cijeloga svijeta. Preko društvenih mreža Petrove fotografije u jednom danu pogleda nekoliko stotina tisuća zaljubljenika u fotografiju sa svih kontinenata. Na taj način on besplatno promovira svoj Stari Grad, Dalmaciju i cijelu Hrvatsku.

D.N.

 

izvor; www.dalmacijanews.com/Magazin/View/tabid/75/ID/104482/Fotograf-Petar-Botteri-dobio-jos-jedno-vrijedno-priznanje-FOTO.aspx

developed by Nove vibracije