Novosti

16.11. - "Pravni okvir financiranja političkih kampanja u Hrvatskoj"


11.11.2012

Transparency International Hrvatska u petak, 16. studenog 2012. godine od 11 do 14 sati organizira tribinu "Pravni okvir financiranja političkih kampanja u Hrvatskoj" u hotelu Art u Splitu. Cilj tribine je razmotriti funkcioniranje Zakona u kontekstu financiranja lokalnih izbora: gotovo dvije godine nakon usvajanja Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, prvi puta se lokalni izbori provode u skladu s novim Zakonom.


Na tribini će sudjelovati pomoćnik glavnog državnog revizora Branko Krištić, članovi Državnog izbornog povjerenstva, Davor Orlović i Zorislav Ham, načelnica Sektora za politički sustav i sustav državne uprave Ministarstva uprave, Jadranka Jurinjak, te profesor Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Dražen Lalić.


Okrugli stol održava se u sklopu projekta CRINIS kojim se procjenjuje zakonodavni sustav i ispituju postupci ključnih aktera uključenih u političko financiranje, a koja polazi od uvjerenja da je transparentnost preduvjet za praćenje novca u politici.
Bilo bi nam iznimno važno za uspjeh okruglog stola kada biste o ovom pozivu informirali članove skupštine Vašega grada, bilo da je riječ o članovima stranaka ili neovisnim kandidatima. Želja nam je da se u raspravi čuje i iskustvo ljudi koji znaju koji su praktični problemi vezani uz financiranje političkih aktivnosti na lokalnoj razini. Kako bismo osigurali što kvalitetniju raspravu i što bolje artikulirali amandmane na postojeći Zakon, molimo Vas da ispunite kratak online upitnik na sljedećem linku: http://www.surveymonkey.com/s/N7MPPL6 .
Molim Vas da imena zainteresiranih sudionika dostavite Gorani Mišić (tel. 01 48 30 653 i 091 26 000 36; e-mail gmisic@transparency.hr ) do četvrtka, 15. studenog u 12:00 sati.

 

Transparency International Hrvatska

developed by Nove vibracije