Novosti

Natječaj za izbor najkvalitetnijih agroturističkih sadržaja Dalmacije


08.11.2012

Natječaj za izbor najkvalitetnijih agroturističkih sadržaja Dalmacije

S ciljem poticanja razvoja kvalitete, inovativnosti i atraktivnosti agroturističke ponude Dalmacije, četiri dalmatinske županije u suradnji s Projektom COAST raspisuju NATJEČAJ ZA IZBOR NAJKVALITETNIJIH AGROTURISTIČKIH SADRŽAJA DALMACIJE.

Jedna od grana turizma koja se upravo zasniva na prirodnim, krajobraznim i tradicijskim vrijednostima, osobito ruralnih krajeva uključujući i otočna mjesta, a u posljednje vrijeme bilježi sve veću potražnju turista iz Europe i svijete je agroturizam. Prezentirajući svoju baštinu, nudeći turistima autohtone proizvode nastale iz zemlje i u zemlji na kojoj ih konzumiraju, agroturistička imanja osiguravaju budućnost ruralnim krajevima koji bilježe trendove raseljavanja te potiče razvoj poljoprivrede kojoj nudi sigurno tržište.


Tekst Natječaja za izbor nakvalitetnijih agroturističkih sadržaja Dalmacije, obrazac za prijavu, tablicu s uvjetimma za oznaku kvalitete i uputu za (samo)ocjenjivanje možete naći na www.undp.hr/coast


Tablicu sudionik Natječaja treba sam ispuniti na način da u stupac "Primjedbe" za svaki uvjet upiše broj bodova koji po njegovoj što je moguće objektivnijoj samoprocjeni, a temeljem uputa danih u Uputi za (samo)ocjenjivanje, njegov agroturistički sadržaj zaslužuje.
Potrebno je popuniti dio Tablice za Vrstu u koju kandidirani objekt/sadržaj spada ili ako je registriran po drugoj osnovi kojoj u naravi više odgovara. U tablici se donekle razlikuju uvjeti za vrste: A) Soba, Apartman, Ruralna kuća, Kamp i B) Izletište

developed by Nove vibracije