Novosti

Izmjene Zakona o prostornom uređenju i gradnji


04.11.2012

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja pokreće postupak izmjene Zakona o prostornom uređenju i gradnji ('Narodne novine' 76/07, 38/09, 55/11, 90/11, 50/12). Zakonskim rješenjima koja će zamijeniti postojeći Zakon uredit će se područje prostornog uređenja, gradnje i postupanja građevinske inspekcije. Novim zakonskim rješenjima Ministarstvo želi izgraditi jednostavan, jasan i učinkovit sustav korištenja i zaštite prostora.

Pozivamo zainteresiranu stručnu i najširu zainteresiranu javnost da se aktivno uključi u kreiranje zakonskih rješenja i svoje primjedbe, prijedloge i mišljenja dostavi ispunjavanjem ovog obrasca. Ministarstvo će pristigle primjedbe razmotriti te tijekom jeseni na svojoj internetskoj stranici objaviti nacrt prijedloga. Potom će uslijediti daljnja javna rasprava koja će uključiti i organiziranje okruglih stolova i tribina po županijama.

Zahvaljujemo unaprijed na svim primjedbama i prijedlozima!

 

Primjedbe, prijedloge i mišljenja možete dostaviti na info@mgipu.hr

 

Primjedbe, prijedloge i mišljenja Grada Staroga Grada u svezi s predstojećim izmjenama Zakona o prostornom uređenju i gradnji možete naći na linku "Prostorni planovi", podlinku "Ostali prostorni planovi".

developed by Nove vibracije