Novosti

Plima naša svagdašnja ...


01.11.2012

Uragan „Sandy“ prouzročio je veliku materijalnu štetu na zapadnoj obali SAD-a; Kubi, Haitima … O tome pišu sve svjetske novine, izvještavaju televizijske kuće, internetski portali .. Nažalost, ima i ljudskih žrtava.


Nevrijeme zvano „Ladislav“ zahvatilo je Dalmaciju. Bogu hvala, nije kao u Americi, štete su manje, svi su živi i zdravi, ali je šteta također evidentna. I o tome pišu sve naše novine, izvješćuje televizija i internetski portali.

 


Plima je u Starome Gradu nešto uobičajeno, gotovo svakodnevno, pa nitko o toj meteorološkoj pojavi nema potrebu pisati. O plimi u Starome Gradu i šteti koju ona redovito čini ne piše nitko, nema je u novinama, na televiziji, ni na internetskim portalima. Da nema našeg proslavljenog umjetničkog fotografa Petra Botterija koji je plimu ovjekovječio i na stranicama svjetskih fotografskih magazina i stručnih revija, gotovo da se za nju ne bi ni čulo, a kamo li znalo.


Ipak, jučerašnje podizanje razine mora učinilo je štete po gradu i uposlilo vatrogasce...cilo jutro su šekovali po konobima.. , no, naravno, o tome nećete čitati ni na svjetskim ni na našim portalima, jer tamo je glavna vijest uvodno spomenut uragan u Americi… Jednom našem sugrađaninu (ime iz razumljivih razloga nećemo spomenuti) plima je uništila motor u konobi, a fotografija na kojoj se tako zorno vide posljedice koju je ostavila (trebat će joj „pod hitno“ dati neko ime) mogla bi ravnopravno konkurirati svjetskim …

 

 

Veliko hvala našem sugrađaninu I.D. koji nam je za ovaj člančić o plimi ustupio priloženu fotografiju i skrenuo pozornost …, biće tega još …

developed by Nove vibracije