Novosti

04.07. - Izložba dječjeg likovnog stvaralaštva Kreativni suncobran - Studio Tanay


02.07.2012

Studio Tanay – Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn Zagreb, već sedamnaestu godinu zaredom održava kreativne radionice za djecu i mladež u Starome Gradu. U srijedu, 04. srpnja 2012. godine, održat će se otvaranje tradicionalne izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva Kreativni suncobran i Ljetni program za ljubitelje likovnih umjetnosti. Izložba se otvara u Galeriji Sveti Jerolim u 20 sati. Izlagači su djeca i odrasli. Program vodi Emil Robert Tanay, redoviti profesor u trajnom zvanju Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

 

 


Ljetna radionica slikanja, modeliranja, crtanja, modnog dizajna i učenja engleskog jezika


Nove boje dječje kreativnosti zavrtile su kreativni suncobran u svim pravcima.
Kreativni suncobran ljetna kreativna radionica za nadarenu djecu namjenjena je - djeci predškolske i školske dobi od 8 do 16 godina.
Prekrasna priroda, kvalitetan smještaj u Hotelima Helios i prehrana te osiguran cjelodnevni pedagoški nadzor i briga sastavni su dio boravka.
Sedmodnevna radionica slikanja, crtanja, modeliranja, povjesti umjetnosti i modnog dizajna uz učenje engleskog jezika održava se po deseti put pod stručnim vodstvom dokazanih i u svijetu priznatih likovnih pedagoga s područja slikanja, crtanja i modeliranja.Ovo je prilika za razvoj dječje darovitosti jer se individualnim pristupom u svakom polazniku potiče likovna osjetljivost te otkriva radost stvaranja.

Ovo nije učionica u klasičnom smislu riječi nego je prostor djelovanja čitav grad sa svojom višeslojnom civilizacijom i kulturom


Ciljevi programa:


- poticanje i razvijanje osobnih sposobnosti opažanja, izražavanja i mišljenja,
- odgoj estetske osjetljivosti u susretu s etničkim i kulturno umjetničkim sadržajem otoka Hvara.

 

Sadržaj tijekom sedam dana boravka:


- likovna radionica i radionica modnog dizajna; svakog dana po tri sata,
- radionica engleskog jezika; svakog dana po dva sata,
- predavanja iz povijesti umjetnosti o hrvatskim starinama, te o spomenicima grčke i rimske civilizacije na otoku Hvaru,
- športske aktivnosti,
- druženje i zabava u večernjim satima.

 


Nakon završetka tečaja održava se izložba radova polaznika u galeriji Sv. Jerolim, smještenoj u renesansnoj crkvi preuređenoj u umjetničku galeriju.

developed by Nove vibracije