Novosti

Izborna Skupština Kluba žena "Vita - Pharos" protekla u informativnom tonu


21.05.2012

U Starome Gradu je održana Izborna skupština kluba žena „Vita Pharos“18.05.2012. u Hrvatskom domu, koja je pored članica Skupštine (njih 45) okupila još mnogo žena iz više mjesta otoka Hvara.


Zadatak Izborne skupštine je obavijestiti članstvo o aktivnostima i dosezima u četvorogodišnjem razdoblju,kao i o narednim zadacima koji se pripremaju. Budući su predstavnice Skupštine u proteklom razdoblju bile vrlo aktivne njihov je mandat potvrđen još za četiri godine. Također se nije mijenjala niti upravljačka struktura :Predsjednik je i nadalje dr. Dino Carić kao dosadašnje Predsjedništvo. Nakon službenog izbornog dijela sjednice, dr. Dino Carić je pripremio predavanje sa Senološkog kongresa koji se bavi problemom dojke. Kako je dr. Dino nazočio tom događaju informaciju iz prve ruke o novim dosezima dobile su sudionice manifestacije,sa ciljem da što više znaju o novim metodama liječenja dojke. Na istom kongresu je sudjelovao i dr.sci Tade Tadić koji je imao izlaganje o magnetu dojke.


Posebno dirljiv trenutak skupštine bio je kada se predstavnica Kluba, Maja Budrović zahvalila dr. Mariji Marinković koja je 10 godina pomagala ovaj Klub i to radeći vrlo odgovoran posao, punktiranje dojki naših sugrađanki. Danas je dr. Marinković u mirovini pa je ovo bio pravi trenutak reći joj koliko nam je dobrog napravila i kako je zbog toga volimo i cijenimo. Uz prigodan dan doktorica Marinković se toplo zahvalila i razgalila srca sviju prisutnih.


Nakon prihvaćanja svih skupštinskih materijala krenulo se na drugi dio, dio u kojem su sudjelovali gosti. Predstavnici firme AtlasProfilax,  gosp. Blago Karlić i Vladimir Tomljenović, te suradnica Tereza, upoznali su goste skupštine o tome što je to Atlas i kako se namješta,budući da većina ljudi taj prvi kralježak na vratu ima iščašen. Prezentacija je bila vrlo zanimljiva i privukla je velik interes tako da je već slijedeće jutro upriličeno namještanje Atlasa nekolicini žena,kao i velik broj pregleda sa ciljem utvrđivanja stanja prvog vratnog kralješka. Budući da se često javljaju zloupotrebe u namještanju Atlasa, te se mogu dogoditi i neželjene stvari, bitno je znati da ovu radnju mogu i smiju raditi samo licencirani majistori , koji svoju licencu „mogu zaraditi“ samo u Švicarskoj pod stručnom rukom Švicarca Rene C. SChumperlia i njegovih sljedbenika, te Prof.dr. med. Reiner Seibel koji je potvrdio prvu teoriju. Gosti ove Skupštine dobitnici su licence upravo kod opunomoćenih stručnjaka, te se bez straha možete obratiti gospodi Karliću i Tomljenoviću na br. 482-344.


Dobra iskustva naših sugrađanki i sugrađana koji su namještale iščašen Atlas samo su još jedna preporuka za riješiti taj problem i namještanjem Atlasa u najmanju ruku poboljšati kvalitetu života, a i riješiti mnoge tegobe s kojima smo godinama živjeli. Namještanje Atlasa sigurno je jedan od budućih dosega u dijagnostici i pomaganju otklanjanja raznih vrsta poremećaja, koje se na razini razvijenih zemalja koristi već dugi niz godina.


Crveni križ i Vita Pharos-M.Budrović

developed by Nove vibracije