Novosti

Studente iz Chicaga zanima rad s invalidima na Hvaru


30.08.2011

Postdiplomci Ekonomskog fakulteta iz Chicaga (SAD), njih 26, koji krstare brodom “Katarina line” po Srednjem Jadranu, a u svom školskom programu imaju obvezu upoznavati humanitarne udruge i pomagati im u njihovu radu, posjetili su Udrugu osoba s invaliditetom otoka Hvara.

Američke studente pozdravila je gradonačelnica Đurđica Plančić, dok im je Joso Džijan govorio o zakonskoj regulativi, te osnivanju i djelovanju humanitarno-socijalne, ali i neprofitabilne udruge kojoj je na čelu.

Također su upoznati s načinom rada osobnih asistenata i njegovateljica, a osobito su ih zanimale otočne prilike i način financiranja.

Osim toga, neobičnim gostima predstavljene su svakodnevne aktivnosti hvarskih invalida i osoba s posebnim potrebama, kao i neki od radova koje su do sada napravili.

Bili su oduševljeni i zadovoljni brigom za one kojima je pomoć zaista potrebna, da bi nakon zajedničkog druženja i obilaska grada istaknuli kako će u nekoj od splitskih humanitarnim udruga kupiti suvenire za sebe i prijatelje, a Udruzi u Starome Gradu donirati novčana sredstva i specijalnu didaktičku opremu.

 

Izvor: Slobodna Dalmacija

 

developed by Nove vibracije