Novosti

Uplatite novac za liječenje malih bolesnika


21.08.2011

Hvar – I sada kada je ljetna 'žetva' u tijeku građane valja podsjetiti da su humanitarne akcije Crvenog križa otoka Hvara za liječenje malih bolesnika ('Akcija za spas' i 'Akcija za Juricu') i dalje otvorene. Novčana sredstva se prikupljaju za liječenje i rehabilitaciju djevojčice iz Hvara, te trogodišnjeg Jurice Malisa koji je podrijetlom iz obližnjeg Staroga Grada.


● Djevojčica je operirana od sarkoma kuka u Beču i sada prima kemoterapiju u Zagrebu. Dobro se oporavlja, kratko je bila u Hvaru da napuni „baterije“, ali je rehabilitacija koja joj predstoji mukotrpna i skupa, stoga molimo sve ljude dobrog srca, ako su popunili svoj kućni budžet, da ponovo pomognu, da ne zaborave našu djevojčicu. Ona se bori kao lavica i prevladava sve teškoće, tako da se i mi možemo radovati s njom jer smo zaista odradili velik posao - kaže Maja Budrović, ravnateljica Crvenog križa, dodavši da je za bolesnicu do sada prikupljeno oko 200 tisuća kuna, što nije dovoljno, pa građani novac za tu namjenu i dalje mogu uplaćivati na žiro račun br. 2330003-1100112543 - Crveni križ Hvar, kod Splitske banke.
Mali Jurica boluje od akutne limfatične leukemije, pa mu slijedi dvogodišnje liječenje. Kad je riječ o tom oboljenju vrlo je važno održavati dobar imunitet organizma, jer se na taj način omogućava uspješnija borba protiv te opake bolesti.


● Naš mali borac dobro prihvaća terapiju, a to je znak da bi mogao pobijediti bolest. Mi ćemo se potruditi da osiguramo toliko potrebna sredstva. Do sada je prikupljeno oko 100 tisuća kuna, čemu još treba pridodati iznos koji će uplatiti Torcidaši otoka Hvara, ali za nas je najvažnije da on sve bolje napreduje upravo zahvaljujući kvalitetnoj ishrani i lijekovima od ove akcije. Dječak je puno veseliji jer se povremeno može vratiti u stan koji je za njega adekvatno prilagođen i steriliziran – dodala je ravnateljica Budrović, s napomenom da se pomoć za Juricu, uz podršku Crvenog križa, može uplaćivati na žiro račun njegova djeda Ivana Posinkovića br. 2330003-3151560994, kod Splitske banke.


Gospođa Maja na kraju upućuje riječi zahvale svim ljudima koji će svoju dobit od turizma spremno podijeliti s obiteljima koje su pogođene nemilom sudbinom. Crveni križ zasigurno neće posustati u svojim humanim nakanama sve dok se djeca ne izliječe, no potrebe nažalost rastu što potvrđuje i novi slučaj oboljenja tromjesečne bebe iz Jelse od sarkoma pete.


tekst: Mirko Crnčević

 

developed by Nove vibracije