Novosti

13. 08. - Prezentacija knjige "Nove ribe Jadranskog i Sredozemnog mora"


12.08.2011

Dana 13. VIII. 2011. godine u 21 sat, u Starome Gradu, u vrtu Muzeja Staroga Grada - palači Biankini, priredit će se predstavljanje knjige "Nove ribe Jadranskog i Sredozemnog mora", autora prof. dr. sc. Jakova Dulčića (Franeta Bolke) i dipl. ing. Branka Dragičevića, asistenta iz Instituta za ocenografiju i ribarstvo u Splitu. Predstavljanje priređuju zajednički Rotary club Hvar i Muzej Staroga Grada. Nakon predstavljanja biti će upriličen prigodni domjenak.

 

O knjizi:

 

 

Ihtiolog Jakov Dulčić već desetljeće i pol proučava neobične gostujuće ribe u Jadranu koje mu ribari donose. Ta knjiga donosi i katalog po kojemu se mogu raspoznati te alohtone vrste - ribe kojima Jadran nije prirodan dom. U knjizi ih je obrađeno 85.
Od otvaranja Sueskog kanala 1869. do danas život u Mediteranu se počeo mijenjati te se mnoge vrste riba iz Crvenog mora i Indijskog oceana sele u Mediteran ali ima i onih koji iz akvarija pobjegnu u more... Problem je onoga trenutka kada u Jadran dosele grabljivice bez prirodnih neprijatelja u našemu moru te još k tome počinju uništavati npr. srdelu...

Više o knjizi možete doznati na promociji uz kompjutorsku prezentaciju fotografija novih riba.

Molimo Vašu nazočnost!

 

Visko Haladić
RC Hvar

developed by Nove vibracije