Novosti

09. 08. - Koncert Barbare Polšek, violina i Ivane Franceschi, klavir


08.08.2011

U utorak, 09. kolovoza 2011. godine u Crkvi sv. Petra mučenika (Dominikanskom samostanu), Barbara Polšek, violina i Ivana Franceschi, klavir održat će koncert s početkom u 21:00 sat. 

 

Program koncerta:


1. J.S.Bach: 2. Partita za solo violinu u d molu BWV 1004
Allemanda
Giga


2. I.Kuljerić: Tea for two za violinu i klavir

 

3. H.Wieniawski: Poloneza br. 1 op.4 u D duru za violinu i orkestar

 

 

 

4. C.Franck: Sonata za violinu i klavir u A duru
Allegro ben moderato
Allegro
Recitativo- Fantasia: Ben moderato
Allegro poco mosso


 

Životopisi:


Barbara Polšek
(Zagreb,1988.), nakon glazbenog školovanja u Ljubljani i Rogaškoj Slatini, diplomirala je i magistrirala studij violine u klasi prof. Gorana Končara na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Članica je orkestra Jeunesses Musicales World Orchestra pod ravnateljstvom Josepa Vicenta i međunarodnog sastava Euphony Youth Orchestra pod ravnateljstvom maestra Zoltana Kocsisa. S kojima je nastupala u Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Kanadi, Španjolskoj i Kini (Stephanien saal u Grazu, u dvorani ORF-a u Beču, Palači glazbe- MUPA u Budimpešti, u dvorani Ljubljanske filharmonije, Auditorio national u Madridu, Bilbao operi, koncertnoj dvorani primijenjene umjetnosti u Pekingu, te brojnim drugim). Mlađa je članica Zagrebačkih solista s kojima je nastupila na koncertima u Zagrebu i Rijeci. Već 2000. godine nastupa kao solistica s orkestrom Glazbene škole Vatroslav Lisinski, a ta se suradnja nastavila i kasnije.Svoje znanje usavršava kod uglednih violinista i pedagoga Stefana Milenkovića,Gorana Končara, Armina Sešeka, Eve Hühn i Evgenija Durnova. Godine 2009., kao stipendistica Erasmus programa, studira na Odjelu za glazbu i primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Grazu u klasi prof. Eszter Haffner.

Osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, od kojih vrijedi spomenuti prve nagrade na županijskim hrvatskim natjecanjima, druge nagrade na državnim hrvatskim natjecanjima i brojna priznanja na natjecanjima u Italiji i Sloveniji. Od komornih natjecanja treba spomenuti treću nagradu na natjecanju Enrico Mercatali u Goriziji bez dobnih granica u duetu sa gitarom, te drugu nagradu na državnom hrvatskom natjecanju komorne glazbe u triju s violinom i klavirom u Rijeci. Održala je nekoliko samostalnih recitala, primjerice u ciklusu Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, na festivalu Starogradskog kulturnog ljeta na Hvaru, na festivalu Nei suoini dei luoghi u Paviji, na festivalu Viškog kulturnog ljeta, te je nastupala na Zagrebačkim ljetnim večerima, u ciklusu Virtuoso, te na glazbenim večerima u Dubrovniku, Hvaru, Opatiji, Grožnjanu.U Stuttgartu 2006. godine nastupa kao predstavnica Glazbene škole Vatroslav Lisinski. Dobitnica je stipendije grada Zagreba od 2008. do 2011. godine.


Ivana Franceschi
nakon završenog glazbenog obrazovanja u rodnom Splitu, diplomirala je klavir 1993. u Zagrebu, u klari prof. Zvjezdane Bašić. Usavršavala se u Rimu, gdje diplomira 1995. na Conservatorio di musica "L. Refice", kod prof. Marylene Mouquet. Sudjelovala je na mnogim seminarima (R. Kehrer, A. Romanov). Umjetnički je suradnik-korepetitor, pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Niz godina surađuje sa cellistima kao komorni glazbenik. Nastupala je na ljetnim festivalima u Hvaru, Supetru, Zadru, Omišu i Puli.

 

developed by Nove vibracije