Novosti

POHVALNO - Prikupili 150.000 kn za operaciju mlade hvaranke u Beču Prodajni štand


11.05.2011

Premda su u Tjednu Crvenog križa na Hvaru odrađene razne aktivnosti, Gradsko društvo Crvenog križa ponajviše se posvetilo provedbi velike humanitarne akcije za spas 15-godišnje djevojčice koja boluje od sarkoma kuka i potrebna joj je operacija u Austriji.

 

Tako je u ponedjeljak održan veliki humanitarni koncert klapa na kojemu je prikupljeno 17.000 kuna, a samo dan kasnije su crvenokrižaši na fešti povodom blagdana sv. Prošpera na svom štandu prikupili još 3.886 kuna za tu namjenu.

 

- Koncert je polučio neviđen uspjeh, građani su kupovali karte i kad nisu mogli nazočiti tom događaju. Izvođači su pjevali iz svega srca za svoju sugrađanku, susjedu, rođakinju.

 

Dvosatni program prošao je u tren, ispunjen emocijama i zahvalnošću publike, a djevojka je s roditeljima upravo toga dana otputovala u Beč, gdje će biti operirana, jer smo uspjeli ostvariti prvotni cilj, tj. prikupiti 150.000 kuna - kazala je Maja Budrović, ravnateljica GD Crvenog križa.A na štandu Crvenog križa prodavali su se domaći kruh i slana riba, kolači i prženi bajami, dok su se Hvaranima dijelile razne edukativne brošure.

 

Mladim aktivisticama u radu je pomagao i gradonačelnik Pjerino Bebić, a zainteresiranima su mjereni tlak i šećer.

 

Gospođa Budrović, međutim, uz veliku zahvalnost svima koji su pomogli ističe da se akcija za djevojčicu nastavlja jer je trošak jednoga dana u bolnici 700 eura, tako da će se aktivnosti o toj temi provoditi i dalje, a svi zainteresirani novac mogu uplatiti na žiroračun br. 2330003-1100112543 Crvenog križa u Hvaru, s napomenom “Akcija za spas”.

 


Tekst i snimka: MIRKO CRNČEVI
 

developed by Nove vibracije