Novosti

Ana i Lucija Zaninović: Hrvatskim blizankama se poklonio cijeli svijet!


02.05.2011

Splićanka Ana Zaninović je u domovini taekwondoa u polufinalu isprašila domaću natjecateljicu Lee Hye Young s 13:3, a potom je i u finalu svladala Marokanku Bekkali (14:8). Nadomak medalje bila je i njezina sestra blizanka Lucija.


Blizanka pomela suparnice
Ana Zaninović osigurala medalju na SP-u u GyeonguiHrvatska prvi put ima svjetsku prvakinju u taekwondou! Zlatom se na SP-u u južnokorejskom Gyeongu okitila Splićanka Ana Zaninović (53 kg). Nakon što je u ponedjeljak uvjerljivo prošla prve četiri borbe, u utorak je u polufinalu isprašila domaću natjecateljicu Lee Hye Young s 13:3, a potom je i u finalu svladala Marokanku Bekkali (14:8).

Ukupno je Ana imala šest pobjeda uz impresivnu razliku bodova 67:21!

Slijedom toga, iako su pred njima još teške olimpijske kvalifikacije, moglo bi se prvi put dogoditi i da imamo blizanke na Olimpijskim igrama. Dva dana ranije njezina sestra Lucija ispala je u četvrtfinalu, na korak do medalje.

Lucija baš nije imala ni sreće jer je bila na istoj strani ždrijeba s dvije ponajbolje natjecateljice na SP-u. U kategoriji do 49 kilograma zaustavljena je u četvrtfinalu, a u tom ključnom meču za medalju poražena je od Kineskinje Wu Jingju, čija je dominacija u ovom trenutku tolika da se na kraju 'prošetala' do svjetskog trona. Izvor: sportski.net.hr/ostalo/page/2011/05/03/0128006.html

 

Inače, sestre blizanke Ana i Lucija po očevoj liniji podrijetlom su iz Selaca kod Staroga Grada - dakle "naše gore list".

developed by Nove vibracije