Novosti

Zbor sv. Reparate održao božićni koncert u katedrali sv. Tripuna


20.12.2010

Duhovnost obnovljena pjesmom Mješoviti župni Zbor Svete Reparate iz Starog Grada na Hvaru, pod upravom Meri Pavičić Donkić, uz saradnju Lukrecije Lučić Lavčević za klavijaturama, nastupio je u kotorskoj katedrali koncertom koji je posvetio božićnim praznicima.

Prvo gostovanje hora van matičnog grada, u organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore i Hrvatske matice iseljenika, odjeljenje u Splitu, kotorska publika je pozdravila toplim aplauzima, uživajući u divnim izvedbama duhovnih pjesama, kako crkvenih (Kog ste vidjeli pastiri), tako i autorskih (Molitva, Mikić Kinderić) i pučkih hvarskih napjeva, kakav je popularni "U sve vrijeme godišta".


- Moći Sv. Reparate u Starom gradu se poštuju 120 godina, Zbor postoji pri našoj Župi Sv. Stjepana dugi niz godina, ali u ovom sastavu i sa ovim repertoarom radi dvije godine, od kada smo obnovljeni, (ime Reparata znači Obnovljena), kaže Meri Pavičić Donkić za "Dan".


Prvi put smo van otoka, prvi put u Kotoru. Ovo je jedno lijepo iskustvo, nismo nikada gostovali u ovako velikoj katedrali van Hrvatske, tako da je svima veliki doživljaj. Inače ne pjevamo božićne pjesme prije Božića, ali smo ovog puta napravili izuzetak. Imali smo dva dobrotvorna koncerta ovog ljeta, jer obnavljamo zvonik, za to prikupljamo novac i već četvrtu godinu gostujemo u katedrali u Hvaru na Smotri župnih zborova i pučkih pjevača otoka Hvar. Imamo desetak novih članova, dva puta sedmično probe, svake druge nedjelje pjevamo mise, za velike blagdane. Neki članovi sviraju u Gradskoj muzici, neki su članovi klape Faroski kantaduri, koji su već gostovali u Kotoru. Amateri su svi, ali imaju veliku volju da pjevaju i druže se uz pjesmu, kazala je voditeljica zbora. Horisti su nastupili sa istim programom i u dvorani Muzičke škole u Baru, a večeras će u Bogorodičinom hramu na Prčanju pjevati Svetu misu.

 

izvor: Dan on.line /Crna Gora

 

developed by Nove vibracije