Novosti

Olga Jerković - najbolja poštarica Dalmacije


19.12.2010

Stari Grad - Hrvatska pošta je nakon ocjenjivanja i testiranja svojih zaposlenika za najbolju poštaricu Dalmacije izabrala i nagradila Olgu Jerković iz Poštanskog ureda 21460 Stari Grad na otoku Hvaru. Inače, ona poštu raznosi na području Starog Grada, Dola, Rudine i Selaca, a korisnici usluga HP-a i građani poznaju je kao iznimno marljivu, korektnu i susretljivu poštaricu, tako da svi pohvalno govore o njenom radu.


- Završila sam Višu ekonomsku školu, a poslove poštonoše obavljam već drugu godinu. Premda je pravi izazov izaći na teren i podijeliti poštu kad je kiša i loše vrijeme ništa mi nije teško. Naime, imam posao koji sam zaista željela od malih nogu, baš zato što je i moj otac Stipe Vidošević ovdje bio dugogodišnji poštanski službenik – iznosi samozatajna Olga, koju veseli svaki susret s ljudima u mjestima koja opslužuje.


Ipak, kad je neposredno prije dodjeljivanja nagrade trebala dostaviti životopis na kraju je navela da bi od zlatne ribice, kad bi je ulovila, zatražila ispunjenje triju želja – dobro zdravlje, život bez stresa i povratak na šalter gdje je privremeno radila prije nego što je postala poštonoša. Jednom je od zadovoljne korisnice dobila knjigu, a u njoj je pisalo 'Dužnost je sama po sebi mora, ali kad se obavlja s ljubavlju onda je užitak', pa je to uzela kao svoje geslo.


- Ljudi s kojima radim su super, a na poslu su prema meni svi zaista susretljivi, pa stoga svakodnevne obveze ispunjavanjam bez poteškoća. Suprug i šestogodišnji sin su zadovoljni s tim što radim, baš kao i ja, iako sam svjesna da svoju 'kozu' zasigurno neću moći voziti još dugo. Jednostavno nadam se da će doći mlađe kolege, te da će se s vremenom i za mene naći mjesta na šalteru – govori tridesetjednogodišnja poštarica, mlada žena koja ima i lijepi hobi, jer je aktivna članica folklorne skupine iz Vrboske, koja njeguje store forske tonce.


Sada je sretna zbog laskave nagrade, što uključuje 1.000 kuna na njenom računu i lijepi dar HP-a, a to je prihvatila kao priznanje, ali i obvezu da i ubuduće svoje radne zadaće obavlja na zadovoljstvo korisnika usluga, te svojih kolegica i kolega. A i Starograjani su zaista ponosni što je Olga najbolja poštarica Dalmacije to više što se u 2394. godini od utemeljenja grada Farosa navršava 161. godišnjica uspješnog djelovanja Poštanskog ureda koji je otvoren davne 1849. godine.


Tekst i snimke Mirko Crnčević

 


Na nju psi ne laju


- U ulici u kojoj živim ima puno pasa, a na Olgu niti jedan ne laje, baš kao ni moj veliki bernardinac. To je najbolji pokazatelj kakva je ona osoba i poštarica. Vrlo je ljubazna, komunikativna i susretljiva, mislim da posao nije shvatila kao tek puko obavljanje radnih obveza, nego uvijek daje nešto više od sebe. Stoga po mom skromnom mišljenju može poslužiti kao primjer mnogima kako trebaju obavljati ono za što su plaćeni – rekla je Đurđica Šoljan Malger, fotografkinja iz Starog Grada.

 

Uzorna prema ljudima


- Kao što se po portiru na ulazu vidi koliko hotel ima zvjezdica tako se i po našoj poštarici Olgi vidi vrijednost i uslužnost ustanove u kojoj radi. HP je očito dobro procijenila njene kvalitete, a i ja sam čuo da je dobila nagradu i čestitao joj. Ona je to naravno i zaslužila jer je izgradila uzoran odnos prema ljudima, a vjerujem i prema radnim kolegama. Uspjeh koji je postigla zasigurno veseli sve naše sugrađane i oni su ponosni zbog toga – kazao je Starograjanin prof. Nikša Račić.

developed by Nove vibracije