Novosti

NESVAKIDAŠNJE: Nagnuti stupovi prijete Hvaranima!


16.11.2010

NESVAKIDAŠNJE Nagnuti stupovi prijete Hvaranima!


Nekoliko drvenih stupova 10-kilovoltnog dalekovoda Sućuraj − Stari Grad na predjelu Dubci, pokraj Smolarije, i u uvali Mudri dolac pokraj Vrbanja, opasno su se nagnuli te već danima prijete urušavanjem i mogućim prekidom opskrbe električnom energijom.

 

Upućeniji tvrde da je na otoku Hvaru barem 10-ak nagnutih stupova te da građani ovakve pojave redovito prijavljuju DP-u “Elektrodalmacija” Split − pogonu u Starome Gradu, ali rješavanje tog problema ipak se odgađa dok ne dođu kooperanti s kopna koji su zaduženi za održavanje mreže.
Građane je prošle srijede iznenadila “šćiga”, jugo i kiša ometaju ih u branju maslina, neki ne mogu svojim kućama s otoka, a za “potpun doživljaj života na škoju” još bi trebala izostati opskrba električne energije, to jest da ostanu u mraku, što se događa nekoliko puta godišnje. I tako, dok se jedni nadaju da će se problemi sa stupovima što prije riješiti, drugi zagovaraju logičniju opciju − da održavanje dalekovoda konačno bude povjereno nekome na otoku, kako bi se u ovakvim situacijama moglo promptno reagirati.

Izvor: Slobodna dalmacija

Tekst i snimka: Mirko Crnčević

 

developed by Nove vibracije