Novosti

18. 11. - Moje svjetlo za moj Vukovar


15.11.2010

Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića već petu godinu za redom organizira paljenje svijeća diljem gradova, a sve u spomen na dan Vukovara. Paljenje svijeća će se ove godine održati 18. studenog u 30 gradova u pet županija i to: Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko–dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj i Šibensko –kninskoj, a u sklopu projekta "Moje svjetlo za moj Vukovar".


UOSI Prijatelj organizira izradu svijeća koje se nakon toga distribuiraju iz radionice u kojoj su zaposlene osobe s invaliditetom, te se one prodaju, a sav prihod uplaćuje se gradu Vukovaru (prošle godine je sakupljeno 75 500 kuna koje su uplaćene Vukovaru za osnovce kojima je potreban asistent u nastavi).


Ove će se godine distribuirati 1 700 svijeća u 30 gradova koje će 18. studenog zapaliti osnovnoškolci i srednjoškolci, a novac prikupljen prodajom svijeća bi putem zaklade "Kap za slap" uručili potrebitima sa područja grada Vukovara i općine Škabrnja, a koje bi odredili u dogovoru sa gradskom, odnosno općinskom vlasti.
Cilj ovog projekta je da svijeće koje će se paliti pošalju jednu konkretnu poruku zajedništva građanima Hrvatske, te pokažu da samo jedno malo upaljeno svijetlo može proizvesti plamen ljubavi i dobrote za sve one koji su ostavili svoje živote da bi nama danas bilo bolje, za Vukovar koji je dao sebe za slobodu Hrvatske, za svako dijete kojem je ukradeno djetinjstvo i za svaku majku koja je izgubila dijete, za jedno veliko HVALA gradu heroja.


Ovaj plamen, plamen koji raspiruje sjećanje polako, ali sigurno širi se LIJEPOM NAŠOM.


Projekt "Moje svjetlo za moj Vukovar" financiralo je Ministarstvo obotelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a odrađuje se uz pomoć Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

 

Izvor: www.trilj.org/index.

 

Paljenje svijeća u Starome Gradu u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom otoka Hvara, bit će upriličeno 18. studenog 2010 godine u 16:00 sati ispred Gradske tržnice (kod Peškarije) pa se ovim putem pozivaju svi građani da nazoče tom znakovitom događaju.
 

developed by Nove vibracije