Novosti

Mališani iz vrtića u posjetu knjižnici Starog Grada


01.11.2010

U Mjesecu hrvatske knjige (15. listopada SEnD 15. studenoga) veliši Dječjeg vrtića “Sardelice”, u pratnji svoje odgojiteljice Marije Cvitić, posjetili su Gradsku knjižnicu u Starom Gradu. S velikim veseljem djeca su slušala pripovijetke, pretraživali i listali slikovnice i knjige primjerene svom uzrastu.

 

Većini njih bio je to prvi posjet knjižnici u gradu pjesnika Petra Hektorovića, pa su sa zanimanjem pratili što im govori knjižničarka Sofija Čavić o tome kako se postaje i što znači biti član knjižnice, te doznali da i knjige, baš poput njih, imaju svoj dom. Bez obzira na djetinje želje o tome što žele biti kad narastu, poput Marijane Visković iz Rudine koja kaže da će biti frizerka, složili su se da do tada treba pročitati puno knjiga.

 

U Mjesecu hrvatske knjige, starogradska knjižnica je priredila i sadržaj za svoje starije članove, pa će tako ugostiti pisca Bekima Sejranovića. Susret s ovim prevoditeljem i urednikom antologija djela iz norveške literature održat će se u Hrvatskom domu - Čitovnici u Starom Gradu u petak 5. studenoga, u 19 sati.

 

Izvor: Slobodna Dalmacija

piše: Mirko Crnčević

developed by Nove vibracije