Novosti

MNK "Majta" pobjednice ovogodišnje ženske nogometne lige otoka Hvara


08.03.2010

U dvorani na Pelinju u Jelsi okončana je ovogodišnja ženska malonogometna liga otoka Hvara. Utakmicama posljednjeg kola dobili smo i nove prvake otoka Hvara. Tu titulu su u posljednjem kolu osvojile igračice MNK "Majta" iz Starog Grada, koje su u odlučujućem dvoboju uzele bod (rez: 2:2) protiv direktnog konkurenta za prvaka, ekipe "Špicaškondala" iz Hvara. Napetu i izjednačujuću utakmicu posljednjeg kola ranim vodstvom otvorile su dotadašnji lideri u prvenstvu, momčad "Majte", da bi u kratkom roku Hvaranke izjednačile i odmah potom i povelerezultatom 1-2...., "Majta" ipak uspijeva izjednačiti, pri samome kraju udarac iz penala najbolje igračice lige Ivane Visković, zaustavlja Katarina Dešković (proglašena najboljom vratarkom lige!), te do kraja utakmice iskusne igračice "Majte" održavaju rezultat koji im je donio veliki trijumf.
Nakon osvajanja prvenstva prisustvovali smo slavlju i druženju svih igračica Majte, na kojem je jednoglasno tradicionalni pokal za najbolju igračice Majte dobila Antonia Glasinović, "Nesta" Majtine obrane..
Ovogodišnja liga ženskog "malog baluna" okupila je do sada, najmanji broj ekipa učesnica, i u izjednačenoj konkurenciji (nažalost malobrojni) gledatelji su mogli uživati u potezima hvarskih nogometašica. Višegodišnja tradicija hvarske otočke malonogometne lige nastavljena je zahvaljujući trudu i voljom prije svega
samih nogometašica, svih voditelja ekipa, vodstva lige, te sudačkog dvojca
(Gluščević/Vodanović), i naravno, želja nam je da i dogodine budemo svjedoci novog
prvenstva, sa još i više ekipa učesnica. Nažalost, napominjemo da su iz raznoraznih razloga ovgodišnje prvenstvo u vrijeme dok se samo prvenstvo zahuktavalo, napustile neke ekipe, što ni u kojem slučaju nije umanjilo vrijednost prvenstva zahvaljujući i ekipama koje su odigrale kompletno prvenstvo.

Za ekipu osvajača ovogodišnje lige otoka Hvara nastupile su: Dešković Katarina, Kovačević Rozita, Glasinović Antonia, Kovačević Antonija, Lupi Nevena (2.postignuta gola), Zaninović Jasna (4), Milevčić Margarita (3), Ivana Visković, Nikolina Dužević, Barbara Petrić, Andjela Carić, Frančeska Lušić i Amalija Tadić. Voditelj ekipe: Dužević
Igor.


Konačna tablica ženske malonogometne lige otoka Hvara:


1.  Majta - Stari Grad
2. Špicaškondal - Hvar
3. Ganadores - Hvar
4. Lude koke - Jelsa
5. Lampedusa - Stari Grad


Najbolji strijelac lige je Darija Šabić iz ekipe Ludih Koka (Jelsa) sa postignutih 9. golova.

 

Tekst: Igor Dužević

developed by Nove vibracije