Novosti

Mjesto smirenja


04.01.2010

Nakon što je poduzetni župnik Vrbanja, don Ivica Babić, ispred Župnog dvora sagradio jezero "Prvo svitanje" sa 100-tinjak riba sada su župljani poviše njega po prvi put podigli pomalo neobičan Betlehem, tj. jaslice sa svim figurama i jednim manjim jezerom. Trud se isplatio jer pored 'mjesta smirenja', odnosno Isusova porojenja, već prolaze procesije ljudi koje u tom njihovom pohodu ne mogu zaustaviti ni izrazito loše vremenske prilike.
Međutim, to nije sve jer je župnik s djecom i mladima pripremio božićni igrokaz pod naslovom "Kad se braća vole" koji će premijerno biti izveden na blagdan sv. Ivana. U igrokazu se na šaljiv način prikazuju međuljudski odnosi tako da će žitelji rodnog mjesta Matija Ivanića itekako uživati u tom kulturnom događaju.
U Župu sv. Duha upravo je stigao i najnoviji broj "Duhovskog plamena" na čak 120 stranica. Uz obilje tekstova i ilustracija vjernici će u listu također naći božićnu poslanicu hvarskog biskupa msgr. Slobodana Štambuka, no don Ivica već duboko razmišlja i o župnoj zabavi koju će upriličiti 30. siječnja 2010. kada će glavni gost večeri biti Vinko Coce, tako da Vrbanjanima plesa i dobrog raspoloženja neće nedostajati već na samom početku iduće godine.

piše: Mirko Crnčević

izvor: SlobodnaDalmacija

developed by Nove vibracije