Novosti

Blagoslov djece


04.01.2010

Nakon Božića, sv. Stjepana i sv. Ivana u Župnoj crkvi sv. Duha obilježen je i blagdan "nevina dječica - mladenci". Župnik don Ivica Babić održao je poslijepodnevnu svetu misu, a potom tradicionalno blagoslovio i darivao svu vrbanjsku djecu.
- Na ovaj dan prisjećamo se događaja kada je židovski kralj Herod u Betlehemu i okolici dao pogubiti svu mušku djecu mlađu od dvije godine. To je učinio bojeći se da će novi kralj (Isus Krist) zasjesti na njegovo ionako već klimavo prijestolje, što znači da je drugima oduzeo pravo na život isključivo radi svojih osobnih, sebičnih i materijalnih interesa. I zato nam čak i sadašnja recesija može donijeti ponešto dobro, jer ćemo umjesto skupih darova djeci davati sve više i više ljubavi, a svi zajedno zaista možemo biti sretni što ta naša dječica odrastaju sudjelujući u brojnim predstavama, priredbama, sportskim susretima, koncertima, pa i pravljenju Betlehema - rekao je župnik.
Potom je uz bombone djeci, ali i odraslima, darovao koncert popularne dalmatinske klape "Kumpanji" iz Blata na Korčuli. Predstavljanju tog otoka, naravno i koncertu koji je povrh svega bio nabijen s puno emocija, nazočilo je gotovo 300 posjetitelja, da bi na kraju u veselju svi zajedno zapjevali s gostujućim kantadurima kako i priliči Božićno-Novogodišnjem vremenu.

izvor: SlobodnaDalmacija

piše: Mirko Crnčević

developed by Nove vibracije