Novosti

15. 05. - Međunarodni dan obitelji


14.05.2009

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”. kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.
Ciljevi Međunarodnog dana obitelji su:

      - potaknuti djelovanje svih nadležnih subjekata u korist obitelji,
      - pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicija i običaja,
      - pokazati solidarnost u potrazi i rješenjima za boljim standardima i kvaliteti života obitelji.


Ovim poticajnim ciljevima želi se naglasiti da se bitna obilježja čovječanstva kao što su: zajedništvo, tolerancija, demokracija, svjetski mir, počinju izgrađivati u obitelji.
U ostvarivanju tih nastojanja obitelji imaju, dakako, i velike potrebe, ali i brojne probleme, teškoće, koje ne mogu riješiti same, izolirano, niti samo u jednom danu. Zato susreti obitelji, što ih potiče obilježavanje Međunarodnog nana obitelji, istodobno skreću široku pozornost nadležnima na takve potrebe, pomažu identifikaciji uzroka i potreba, te i pokreću nove akcije koje će pridonositi rješavanju tih teškoća i potreba obitelji.
A danas ostavite svoj posao tamo gdje mu je mjesto, svoje probleme barem malo ostavite po strani, zagrlite svoje najdraže, kupite cvijeće ženi, čokoladu djetetu, USB mužu. Nazovite one s kojima iz nekog razloga niste razgovarali. Sjetite se onih koji nemaju nikoga. Čovjek nije otok. I barem se danas nemojte ljutiti.

 

developed by Nove vibracije