Novosti

Velika srca: obitelj Granilo preselila u kuću u Vrbanju


13.05.2009

Gradsko poglavarstvo Staroga Grada, u Programima socijalne skrbi za 2008. i 2009. godinu osiguralo je oko 130 tisuća kuna za adaptaciju i rekonstrukciju naslijeđene kuće na predjelu Gorica u Vrbanju, a nakon završetka radova, ustupilo ju je obitelji Marije Granilo (62), koja je dugi niz godina živjela po sobama hotelske kuće “Helios Faros”.

Naravno, gospođa Marija, njezina kćerka Emira Knitl, maloljetna unuka Anđela i sin Jerko Kljaković Šantić, tu su gestu primili s oduševljenjem i s velikom zahvalnošću.

- Radi se o kući korisne površine 53 metra četvorna, na kojoj su renovirani krovište, međukatna konstrukcija, otvori i nadstrešnica, a u unutrašnjosti su uređene sobe, kupaonice i druge prostorije. Radove je izvela tvrtka “Boja mont” iz Splita, dok je građevinski nadzor obavilo Društvo “Urbing” iz Hvara. Nakon svega toga, zaista smo zadovoljni da je to učinjeno radi zbrinjavanja obitelji Granilo, koja nema svoj stan ili kuću, i ovo je prvi slučaj da je Grad na takav način riješio smještaj za jednu obitelj – kazao je gradonačelnik Visko Haladić prigodom primopredaje ključeva kuće.

Ipak, između Grada i spomenute obitelji potpisan je Ugovor o najmu nekretnine na rok od tri godine, po kojem će najmoprimac prve godine plaćati simboličan najam od 50 kuna mjesečno, u drugoj 100, a u trećoj 150 kuna.

Taj pravni akt će se, međutim, i nakon isteka spomenutog roka, uz suglasnost ugovornih strana, moći produžiti sastavljanjem aneksa, odnosno dodatka Ugovoru.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Piše Mirko Crnčević/EPEHA

developed by Nove vibracije