Novosti

Dva desetljeća biskupske službe msgr. Štambuka


09.05.2009

U Hvaru je u povodu blagdana sv. Prošpera, suzaštitnika grada, svečano proslavljena dvadeseta obljetnica posvete biskupa msgr. Slobodana Štambuka, koji je u večernjim satima u hvarskoj katedrali predvodio zahvalno koncelebrirano euharistijsko slavlje, da bi potom uslijedila i procesija.

Svečanom događaju nazočio je gradonačelnik Pjerino Bebić sa suradnicima, veliko mnoštvo vjernika grada i otoka Hvara, brojni članovi bratovštine sv. Križa i sv. Nikole, a suslavilo je desetak svećenika, među kojima su bili generalni vikar i župnik Jelse don Stanko Jerčić, te hvarski dekan i župnik Vrboske don Emil Pavišić. Propovijedao je subotički biskup Ivan Penzeš, koji također ove godine slavi dvadesetu obljetnicu svojeg biskupskog posvećenja.
Čestitku slavljeniku u ime svih izrekao je hvarski župnik don Mili Plenković, dok su forska dica svojem biskupu uručila darove i bukete cvijeća. Liturgijsko pjevanje predvodio je katedralni zbor pod ravnanjem gospođe Klare Milatić i uz orguljsku pratnju č.s. Blandine Rakarić.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Piše: Mirko Crnčević/EPEHA

 

developed by Nove vibracije