Novosti

Starograđani će graditi vatrogasni dom


08.05.2009

Nakon Redovite godišnje skupštine DVD-a Stari Grad i obavljenih priprema za protupožarnu sezonu, gradonačelnik Visko Haladić održao je sastanak s predstavnicima toga Društva, kojem su nazočili predsjednik Ivica Aviani, tajnik Jakov Dulčić, zapovjednik Antoni Ivanković, dozapovjednik Antonio Škarpa i član Ivica Kovačević.

Vatrogasci su se složili da je Grad učinio velike napore u smislu uređenja prostorija u kojima privremeno djeluju, nabave vozila i opreme, te pribavljanja donacija, ali su isto tako istakli potrebu permanentne edukacije svoga članstva (38) i gradnje vatrogasnog doma, po uzoru na Hvar i Jelsu.

- Za vatrogastvo smo iz Gradskog proračuna u posljednjih šest godina izdvojili gotovo 2 milijuna kuna, bilo da se radi o plaćama, materijalnim troškovima, hrani na velikim požarima, nabavci vozila, visokotlačne pumpe i odora, ili pak pomoći obitelji umrlog vatrogasca. U 2009. smo za DVD Stari Grad predvidjeli čak 835.000 kuna, u što su uključeni i troškovi izrade projekta vatrogasnog doma – kazao je Haladić, dodavši kako se lokacija tog objekta najprije mora predvidjeti prostorno-planskom dokumentacijom, a da bi njegovu izgradnju uz Grad svakako trebali poduprijeti Splitsko-dalmatinska županija, pa i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (Uprava za otoke).

Izvor: Slobodna Dalmacija

Piše: Mirko CRNČEVIĆ / EPEHA

developed by Nove vibracije