Novosti

Dražen Drinković - prvak u pikadu


30.03.2009

Sve je započelo kao obična razbibriga i prijateljsko okupljanje oko elektronskog pikada, ali ljubav prema strelicama prerasla je u neočekivanu zadovoljštinu, tako da se danas na Hvaru aktivno takmiči osam klubova u toj sve popularnijoj disciplini. Igrači prate svjetske trendove pa se naš najsunčaniji otok vrlo brzo našao na naslovnicama velikih portala i novina, a elektronski pikado je s druge strane postao neizostavni dio inventara svakog ozbiljnijeg kafića i okupljališta na škoju.
Ljubitelji pikada na Hvaru već drugu godinu za redom imaju svoju ligu i predstavnika na Hrvatskom državnom prvenstvu, gdje je lani osvojeno visoko peto mjesto, a sada se nadaju barem jednoj od medalja. Nakon pet održanih 'masters turnira' uvjerljivi pobjednik je i ove godine Dražen Drinković iz Jelse, koji svojim talentom i iskustvom uvjerljivo vodi u međusobnim pojedinačnim nadmetanjima, drugoplasirani je Jaka Matijević, dok je treće mjesto osvojio Stipe Tudor.
Prva dva mjesta u ekipnoj konkurenciji drže 'Fortica' i 'Jelsa' iz Jelse, a treća je 'Fortuna' iz Hvara. Ponukani velikim zanimanjem za ovaj sport dogodine će se na otoku, ako sve ide po planu, osnovati ženska liga, kao i liga juniora, koji će se svojim marljivim radom zasigurno dići na jedan od pobjedničkih tronova u Hrvatskoj, a možda i u Europi.

izvor: Slobodna Dalmacijawww.slobodnadalmacija.hr

piše: Mirko Crnčević

developed by Nove vibracije