Novosti

Boćari "Visoke" prvaci Škoja


23.03.2009

Prvaci Boćarske lige otoka Hvara 2008/09., koja broji 8 klubova, su igrači BK "Visoke" iz Gdinja, budući da su u završnom susretu doigravanja uvjerljivo s rezultatom 10:2 porazili ekipu "Levande" iz Velog Grablja. Susret je odigran u Gdinju, na terenima u Dugemu dolcu, pred 100-tinjak gledatelja, kada su boćari "Visoke" briljirali u trojkama, paru, pojedinačnoj igri i jednom 'krugu', dok je u drugom 'krugu' jedinu pobjedu za "Levandu" ostvario Marinko Petrić.
Za ovogodišnje pobjednike nastupali su: Žarko Visković, Ivo Visković - Ćizo, Joško Radovanović, Ivo Visković - poštar, Dinko Bonković, Frane Visković, Ante Visković - Filac, Marko Visković, Ante Visković i Dinko Visković. U utakmici za 3. mjesto BK "Brusje" iz Brusja i BK "Mola bonda" iz Zastražišća odigrali su 6:6, tako da su 2 punta razlike odlučila u korist Brušana.
Poredak klubova nakon odigranog prvenstva je slijedeći: 1. Visoka, 2. Levanda, 3. Brusje, 4. Mola bonda, 5. Vela Stiniva (Poljica), 6. Zastražišće, 7. Pulenat (Vrisnik) i 8. Gdinj, čiji su se članovi iskazali kao izvrsni domaćini završnice doigravanja. Povjerenik lige, Tomislav Ivanković, trima prvoplasiranim ekipama uručio je pehare, isto tako najboljem boćaru Ivi Viskoviću - Ćizotu s 87,5 posto pobjeda, ali i najmlađem sudioniku natjecanja, Ivanu Lučiću (12), članu "Mole bonde" iz Zastražišća.

izvor: Slobodna Dakmacija

piše: Mirko Crnčević

developed by Nove vibracije