Novosti

Odgovor ‘Sunčanog Hvara’ na on-line peticiju: Nema raskidanja ugovora


21.03.2009

Nekolicina Hvarana, pozivajući se na udruge čiji su članovi, stalno uzurpira medijski prostor i na taj način dezinformira hrvatsku i hvarsku javnost, nanoseći direktnu štetu “Sunčanom Hvaru” i gradu Hvaru uopće. Način na koji navedeni predstavnici traže svoja prava, potpuno je nelegalan.

Sukladno zakonima RH, uopće ne postoji pravni način da se situacija vrati na “početno stanje”, odnosno da se raskinu ugovori Vlade RH, HFP-a i ORCO Grupe, što oni traže u svojoj peticiji. Dakle, već u samoj inicijativi, javnost je izmanipulirana, jer potpisuje nešto što nije izvedivo, a inicijatori peticije to jako dobro znaju - stoji u objavi “Sunčanog Hvara”.

Ako se pregleda postojeću on-line peticiju, vidjet će se da je legitimnost potpisa, najblaže rečeno, sporna, tvrde u “Sunčanom Hvaru”, jer se među inima nalazi i ime Dragana Lazukića, regionalnog menadžera ORCO Grupe za jugoistočnu Europu, kao potpisnika.

To dovoljno govori o ozbiljnosti i o tomu kako jedna osoba može bezbroj puta potpisati peticiju, i to pod bilo čijim imenom. Ponukan novonastalom situacijom, Lazukić je izjavio: - Ovo je zaista tendenciozno obmanjivanje i dezinformiranje hrvatske javnosti.

Predajem odvjetnicima svoj slučaj zbog zloupotrebe mojih osobnih podataka. Moj potpis peticije dovoljno govori o njezinoj vjerodostojnosti, a ujedno i pojedincima koji istupaju u ime potpisanih udruga. - Prije svega, dužni smo obavijestiti javnost da udruga bivših i sadašnjih zaposlenika “Sunčanog Hvara” ne postoji i nije registrirana.

Često spominjana Udruga “Forani” broji svega 17 članova, a kako saznajemo, članovi Udruge nisu informirani o njezinu najnovijem istupu. Udruga “Eko sunčani otoci Hvar” nalazi se u Registru udruga, a pouzdano znamo da neki od članova čijim se imenima Udruga koristi, već dulje vrijeme nisu članovi.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Mirko CRNČEVIĆ/epeha

developed by Nove vibracije