Novosti

19.ožujka Dan očeva


18.03.2009

Jeste li znali da se svake godine na današnji dan, 19. ožujka obilježava Očev dan? Ta tradicija započela je početkom 20. stoljeća kako se naši dragi očevi ne bi osjećali zakinuto pored majki koje su već i onda imale svoj dan.
Očev dan dolazi nam, naravno, iz SAD-a, a u različitim zemljama svijeta obilježava se drugog datuma. Ipak, najčešće ga vežemo uz današnji dan, koji je ujedno i dan Svetog Josipa.
U SAD-u se Očev dan našao na viskom petom mjestu po broju poslanih čestitki, a koliko 'preko bare' drže do tog dana svjedoče i brojna istraživanja o idealnom poklonu za naše očeve. Tako je kravata u uskoj borbi sa papučama pobijedila u kategoriji najboljeg poklona za Očev dan. Popularno je naravno i pivo, te čokolada. Ako mislite kako nije primjereno svom ocu za njegov dan pokloniti cvijeće, varate se. Najprimjerenije su crvene i bijele ruže, no nekim očevima draže će biti cvijeće koje je ipak malo više 'macho'.
Najbolje su prošli ipak očevi u Velikoj Britaniji. Tamo se Očev dan obilježava treće nedjelje u mjesecu lipnju, točno devet mjeseci prije 'Majčinske nedjelje'. Očevi svoj poklon dobiju odmah, a majke devet mjeseci poslije...
Najmlađi će svoje tate najviše razveseliti lijepim crtežom ili pjesmicom koju sami napišu. No, dovoljna će biti samo i lijepa riječ...

izvor:  t-portal.hr

developed by Nove vibracije