Novosti

Preminuo legendarni novinar Boris Mutić, izvjestitelj sa Maratona Faros


17.03.2009

U 70. godini života preminuo je slavni sportski komentator Boris Mutić. Iako službeno umirovljen, doajen sportskog novinarstva bio je aktivan do posljednjeg dana.

Nakon 45 godina karijere sportskog komentatora, napustilo nas je jedno od najtoplijih lica s televizijskih ekrana. Jutros u 9.10 sati prestalo je kucati srce Borisa Mutića.

Rođeni Karlovčanin (31. listopada 1939) izvještavao je sa 16 olimpijskih igara te sa 42 svjetska prvenstva u raznim sportovima. Bio je novinar izuzetno širokog raspona interesa i znanja, sportove nije dijelio na 'male' i 'velike' i svakom je sugovorniku pristupao s velikim poštovanjem.

Godine 1964, nakon završenog Kineziološkog fakulteta, počeo je raditi na tadašnjoj Televiziji Zagreb, a današnjem HRT-u dao je čitav svoj radni vijek i ostavio neizbrisiv trag. Sveprisutnog i uvijek pristupačnog Borisa bit će nemoguće nadomjestiti. Pogotovo će Starograđani osjećati gubitak osobe koja je revno i marno svake godine tijekom Maratona Faros izvješćivala hrvatsku javnost o borbi plivača sa kilometrima te isti prilog objavljivao na HTV-u.

izvor: tportal.hr

 

developed by Nove vibracije