Novosti

Orco Property Group odgodio objavu poslovnih rezultata


15.03.2009

Luksemburška kompanija Orco Property Group, većinski vlasnik hotelske tvrtke Sunčani Hvar, odgodila je objavu godišnjih rezultata poslovanja za kraj ožujka,
pojasnivši kako nije u mogućnosti dovršiti njihovu izradu do prvotno planiranog roka za objavu, 17. ožujka.

Trgovina financijskim instrumentima tog ulagača, developera i upravitelja na tržištu nekretnina i hotelijerstva u srednjoj Europi, te njegovih ogranaka bit će stoga obustavljena, i to počevši od 16. ožujka do objave rezultata poslovanja krajem mjeseca, priopćila je u ponedjeljak luksemburška kompanija.

Trgovina dionicama i obveznicama grupe jutros je obustavljena na tržištima na kojima su izlistane, a riječ je o Praškoj burzi, NYSE Euronextu, Varšavskoj burzi i Budimpeštanskoj burzi, kaže se dalje u priopćenju.

Orco Property Grupa također je objavila da će razmotriti svoje strateške opcije.

"Na izazovnom tržištu nekretnina i u otežanim uvjetima kreditiranja, upravni odbor Orco Property Grupe pozvao je menadžment da provede sveobuhvatnu analizu i operativnih i strateških opcija", kaže se još u priopćenju kompanije.

Dionice Orco Property Grupe od početka ove godine izgubile su na vrijednosti više od 95 posto.

Hotelska tvrtka Sunčani Hvar d.d. dostavila je u ponedjeljak Zagrebačkoj burzi dopis Uprave kojim se traži suspenzija trgovanja dionicama te tvrtke oznake SUNH-R-A od danas, 16. ožujka, budući da predviđaju da bi moglo doći do manipulacije cijenom dionica nakon što je njihov većinski vlasnik Orco zatražio obustavu trgovanja svojim financijskim instrumentima na više europskih burzi.

ZSE: nema razloga za suspenziju trgovanja dionicama Sunčanog Hvara

Stav je Zagrebačke burze da nemrazloga za suspenziju trgovanja dionicama Sunčanog Hvara koju je danas zatražila Uprava te hvarske tvrtke.

Društvo Sunčani Hvar d.d., koje je u većinskom vlasništvu Orco Property Group, dostavilo je Zagrebačkoj burzi dopis kojim traži obustavu trgovanja dionicama tog društva, a sa Burze su zatražili pojašnjenje.

Obrazlažući svoj stav sa Zagrebačke burze navode kako je iz podataka koje je dostavio Sunčani Hvar "vidljivo da je na raznim burzama zaustavljena trgovina financijskim instrumentima koje je izdao ORCO, a ne izdavatelji u kojima ORCO ima neki udjel (pa ni većinski)".

Dodatno je vidljivo, navode sa Burze, "da je jedan od papira kojima se trguje obveznica koja se može konvertirati u dionice Sunčanog Hvara. Vlasnicima tih obveznica je svakako od interesa (trgovalo se njima ili ne) po kojoj cijeni se trguje instrument u koji mogu konvertirati obveznicu".

Uzevši u obzir navedene činjenice Burza je stava da nema razloga za suspenziju trgovanja, navodi se u obavijesti objavljenoj na web stranicama Zagrebačke burze.

Izvor: Slobodna Dalmacija

developed by Nove vibracije