Novosti

Sunčani Hvar: Referendum će pred Gradsko vijeće


12.03.2009

Prikupljanje potpisa na peticiju Hvarana za referendum koji bi se odnosio na rješavanje sporova i pravnih odnosa u pogledu nekretnina “Sunčanog Hvara” nije bilo u skladu sa zakonom, jer je napravljeno niz formalnih, sadržajnih i proceduralnih pogrešaka, mišljenje je većine nazočnih na Odboru za razmatranje zahtjeva građana u srijedu u Hvaru.

Također je izražena sumnja u manipulacije kod prikupljanja potpisa, jer je više desetaka građana dalo potpis na različite upite koji se nisu izravno odnosili na referendumsko pitanje:

“Jeste li zato da grad Hvar odustane od zahtjeva za 25 posto plus jednu dionicu Trgovačkog društva ‘Sunčani Hvar’ d.d. u zamjenu za vlasništvo Trgovačkog društva ‘Sirena’ d.d.?”.

Odbor je formiran od predstavnika političkih stranaka i nezavisnih lista koje čine Gradsko vijeće, a Joško Rosso (HSLS) predložio je ponovno prikupljanje potpisa, ovaj put sukladno zakonskoj proceduri.

Međutim, u međuvremenu je pristigao i prijedlog šestorice vijećnika “Dice s pjace”, HNS-a i Frane Bibića, koji je nedavno istupio iz HDZ-a, da se odluka donese na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća najkasnije za desetak dana.

Odbor o tome nije odlučivao, samo je decidirano utvrdio da Gradsko vijeće može, ali i ne mora, raspisati referendum na temelju prijedloga bilo kojeg ovlaštenog predlagača.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Mirko CRNČEVIĆ / EPEHA

developed by Nove vibracije