Novosti

Senzacija na Hvaru: Oprah Winfrey dolazi upoznati najpoštenijeg ribara na otoku


18.01.2009

Stanovnici Starog Grada još uvijek prepričavaju ovoljetni događaj kad je njihov sugrađanin, 68-godišnji Joško Bojanić – Ronda pronašao žensku torbicu s novcem u vrijednosti približno šest tisuća kuna, dokumente, bankovne kartice i druge osobne stvari. A da bi došao do njene vlasnice morao se dodatno potruditi jer je ona ljetovala u Hvaru u hotelu 'Podstine'.
Amerikanaka iz New Jerseya,73-godišnja Sarah Epstein, svojim očima nije mogla vjerovati kad joj je pošteni nalaznik predao torbicu i uz to još odbio pripadajuću nagradu. Danas je jednako tako i Joško iznenađen najavama da će ga zbog toga čina posjetiti ekipa slavne američke TV voditeljice Oprah Winfrey i o njemu snimiti reportažu.
- Za sada su to zaista samo najave, jer Sarah navodno pozna u cijelom svijetu popularnu voditeljicu, a hoće li njezina posjeta našem gradu i realizirati nisam baš siguran. Čuo sam da će i neki naši ljudi u Americi podržati tu ideju, pa ako Oprah dođe k meni bit će to jako lijepa prigoda da promoviramo poštenje, drevni Faros, najsunčaniji škoj, pa i Republiku Hrvatsku - otkrio nam je Ronda.
- Bilo bi mi drago kad bi se to ostvarilo tako da cijeli svijet koji gleda njene emisije vidi kakva je ova naša mala zemlja, kako imamo jedinstvene otoke i gradove, a uz sve to još vrijedne i poštene ljude. Moram reći da ljetos ni jednog trenutka nisam dvojio hoću li torbicu vratiti američkoj gošći, a da se ponovno nađem u sličnoj situaciji opet bih postupio na isti način, došla Oprah kod nas ili ne – kazao je skromni ribar iz Hektorovićevog grada.
Ronda je u Starom Gradu poznat kao čovjek sa sto zanimanja, bivši učitelj, trgovac, ribar, postolar, tapetar, glumac, pjesnik, a bio je i svjetski rekorder u uzgoju egzotičnih ptica. Veliki je govornik pa će kaže Oprah spreman dočekati, sve će joj 'isprovjat' kako je puno toga u životu radio samo da bi imao za sebe i svoju obitelj - u tuđem nema blagoslova, to se uvijek mora vratiti, a od svojih deset prsta pošteno živjeti.

izvor: Slobodna Dalmacija

piše: Mirko Crnčević

developed by Nove vibracije