Novosti

Cenzura: ORCO Gegotu zabranio nastup u rodnom gradu


14.01.2009

Cenzura: ORCO Gegotu zabranio nastup u rodnom gradu
Najpopularniji forski kantautor Stjepan Barišić Gego od ORCO Grupe je zbog duga jezika dobija crveni karton i – zabranu nastupa u rodnome gradu!

- Nisan misli da će mi se to ikad dogodit, a kad san službeno i neslužbeno rekonstruira kako se dogodilo, onda ispada ovako. Dogovara san s jednon autokućon tri nastupa u “Adriani” za vrime promocije njihova novoga modela, nije bitno koja kuća ni auto, da ih ne reklamiran. I onda doznan ovo: doša in je dopis iz Orca da san nepoželjan u njihovin hotelima jer san u medijima nastupa kontra njihove grupe! I sve je propalo, a jušto san tija kalat cinu – priča jidni Gego, i smatra kako mu pisme iz istoga razloga ne puštaju ni na forskome radiju kojemu je ORCO partner.
Tako je tvorac hvarske himne “For je nami mila majka”cenzuriran jer, kako kaže, ne želi šutke gledat bahaćenje novih vlasnika “Sunčanoga Hvara”. A po gradu se šapje kako će brže nego ča se mislilo počet diljenje otkaza radnicima. Radi krize i pomanjkanja fureštih prošloga lita.
- Nikad nisan muča i neću. Ispraznili su grad od turista, a kad nima fureštih, niman ja i nimadu Forani. Od prvoga dana oni su u biznis klasi, a domaći su priseljeni u nižu kastu. Ko govori i rič o tome ča se i kako radi ovde, projde loše, a ja se neću kandidirat za poteštota, ven za novoga Matiju Ivanića, vođu forske bune. Puna mi je kapa feudalaca na mome škoju – odrišit je Gego.
Zavrtili smo i telefon Ane Đeldum, glasnogovornice ‘Sunčanoga Hvara’. Ona tvrdi kako priča gre ovako:
- Klijent je odlučio angažirati drugog izvođača u ovom slučaju, i naš je primarni interes udovoljiti zahtjevima naših gostiju. Javne uvrede i optužbe na račun kompanije ne smatramo prihvatljivim izražavanjem drugačijeg mišljenja.


Piše: Damir ŠARAC/Slobodna Dalmacija

 

developed by Nove vibracije