Novosti

Uvjeti i način stavljanja u promet riba i drugih morskih organizama


13.01.2009

Od 1. siječnja 2009. godine stupa na snagu Pravilnik o uvjetima i načinu stavljanja u promet riba i drugih morskih organizama koji propisuje uvjete i način stavljanja u promet riba i drugih morskih organizama, na predviđenim mjestima te dostavu potrebne dokumentacije u određenom vremenu.

Prvi kupci ribe i drugih morskih organizama tj. svi oni koji kupuju ribu od profesionalnih ribara radi daljnjeg stavljanja u promet, kao ribari koji svoju ribu prodaju krajnjim potrošačima, obvezni su dostavljati evidenciju o prvoj prodaji (kupnji) na obrascu Prodajnog lista u elektronskom obliku.

Prodajni list ispunjava se putem web aplikacije, kojoj se može pristupiti sa adrese www.ribarstvo.hr

Prije prvog korištenja ove web aplikacije, prvi kupci moraju se registrirati pod Registracijom za prvokupce ribe. Nakon što dobiju korisničko ime i lozinku, mogu pristupiti unosu podataka o prvoj prodaji (Prvokupci ribe). Detaljne upute za korištenje ove aplikacije također su dostupne na istoj web adresi (Prvokupci ribe-Upute za korištenje).

S iste web adrese moguće je pristupiti i testnoj aplikaciji koja je razvijena isključivo s razlogom da se korisnici upoznaju s načinom unosa podataka u aplikaciju i u tome usavrše, ukoliko za to imaju potrebu. Bitno je naglasiti da je testnu aplikaciju uputno koristiti samo u svrhu edukacije i vježbe. Upisani podaci u testnu bazu ne podliježu provjeri, a prodajni listovi iz testne aplikacije smatraju se nevažećima ukoliko nisu uneseni i u pravu aplikaciju.

izvor: www.mps.hr/pr/priopcenje.asp

 

developed by Nove vibracije