Novosti

Hotele ne treba prodati u paketu


12.01.2009

SPLIT - HFP se odriče oko 50 milijuna kuna tako što umanjuje cijenu svog udjela u vlasništvu nad trima makarskim hotelima Meteorom, Dalmacijom i Rivijerom. Fond prodaje 24 posto udjela za početnu cijenu od 13,430.000 kuna, što je oko 50 milijuna kuna manje od nominalne cijene dionica tvrtke - istaknuo je Veljan Radojković, predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije.

HFP prodaje tri hotela s oko 1400 kreveta i više od 50.000 četvornih metara zemljišta u paketu, dok bi se, uvjeren je Radojković, pojedinačnom prodajom hotela postigla viša cijena. Osvrnuo se i na Jelsu koja je kao respektabilna hotelska kuća s tisuću postelja nakon privatizacije postala, kako je rekao, loše sindikalno odmaralište.

Srozana Jelsa

Jelsa je prodana mađarskoj tvrtki Diamant marina koja se već pokazala kao loš vlasnik u Primoštenu, a nakon osnovnog ugovora o prodaji Jelse Mađarima, HFP je sklopio i niz aneksa ugovoru o kojima javnost ništa ne zna, napomenuo je Radojković. Marin Jurjević, šef splitskog SDP-a, uz to je izrazio i sumnju da je država vlasnik 50 posto Sunčanog Hvara.

Uništen Sunčani Hvar

- Tražim da Vlada ne skriva ugovor i da objasni kako je dopustila da se Sunčani Hvar zaduži za 400 milijuna kuna, što je iznad vrijednosti tvrtke - rekao je Jurjević. Postavio je i pitanje što je s otokom Obonjan, gdje se Orco grupa obvezala napraviti turističko središte, a onda je sve obveze prebacila na Sunčani Hvar. Kako nakon privatizacije posluje Sunčani Hvar, Jurjević je ilustirao podatkom da je ovih božićno-novogodišnjih blagdana bilo 150 gostiju na Hvaru, dok ih je prijašnjih godina u to vrijeme bilo između tisuću i tisuću i pol. Rekao je i da radnici ne čekaju otkaze nego sami napuštaju Sunčani Hvar.

U Fondu ne žele odgovarati na optužbe SDP-a
U Hrvatskom fondu za privatizaciju danas poslijepodne se nisu željeli očitovati o optužbama SDP-a. Glasnogovornica HFP-a Mihaela Felker poručila je da će se o privatizaciji makarskih hotela više detalja znati idućih dana.

izvor:

Piše: Duška Čolović/EPEHA
Foto: Ivo Ravlić/CROPIX
 

developed by Nove vibracije