Novosti

Jedrenje: Taritaš najbolji u laseru, Ganić u Laser Radijalu, a Kordić u Laseru 4.7


01.01.2009

Zbog slabog vjetra i zadnji dan natjecanja "Novogodišnje regate" za laseraše na Hvaru prošao je bez jedrenja.

U četiri dana zadnje ovogodišnje regate Europa Cupa odjedrena su tako samo dva plova, što je upravo potrebni minimum da bi se regata bodovala za Europa Cup.

Za Europa Cup ove godine bodovalo se deset regata, na kojima je sudjelovalo preko 1300 natjecatelja, mahom mlađi seniori i juniori. Hrvatski jedriličari ponovno su postigli odlične rezultate.

Naše mlade nade su na putu ka olimpijskoj konkurenciji i regatama Svjetskog kupa zauzeli plasmane u vrhu sve tri klase, Laser, Laser Radial i Laser 4.7, Europa Cupa. U Laseru, te ženskoj konkurenciji Laser Radiala i Lasera 4.7 hrvatski su se jedriličari i jedriličarke okitili i naslovima pobjednika.
Ivan Taritaš (Sv. Nikola, Zagreb) pobjednik je Europa Cupa u klasi Laser. Četvrto mjesto zauzeo je Edi Barbalić (Vihor, Baška).
U ženskoj konkurenciji Laser Radiala prva četiri mjesta su pripala našim djevojkama: 1. Tajana Ganić (Vega, Pula), 2. Marijana Bello (Zagreb), 3. Lina Stock (Opatija), 4. Gloria Kukuljan (Plav, Krk). U ukupnom poretku jedriličara u Laser Radialu godinu je na trećem mjestu završio Fran Peručić (Zagreb).
Pobjednik u ovoj klasi je Britanac Jon Emmett. Prva tri mjesta osvojile su i naše juniorke u ženskoj konkurenciji Lasera 4.7: 1. Antea Kordić (Split), 2. Matea Senkić (Uskok, Zadar), 3. Kjara Divjakinja (Opatija). U ukupnom poretku Lasera 4.7 drugi je Ivan Perović (Galeb, Kostrena), a treći Toni Banovac (Opatija). Od ovog hrvatskog dvojca bolji je bio samo Talijan Giovanni Coccoluto.

 izvor: Slobodna Dalmacija

developed by Nove vibracije