Novosti

Uskoro najveći Sajam stipendija u Hrvatskoj


03.10.2007

Sajam stipendija 2007. će predstaviti više od 70 stipendija za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Institut za razvoj obrazovanja organizira najveći Sajam stipendija u Hrvatskoj u srijedu, 24. listopada 2007. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, od 10 do 18 sati. Sajam stipendija 2007. je jedinstven događaj od nacionalnog značaja na kojem će se na jednom mjestu predstaviti više od 70 stipendija i drugih oblika financijske potpore dostupnih hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Na Sajmu će sudjelovati 27 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija čiji će predstavnici i bivši stipendisti pružati sve potrebne informacije o stipendijama i odgovarati na upite posjetitelja. Program Sajma stipendija 2007. i popis izlagača dostupni su na www.stipendije.info . Sajam stipendija koji Institut za razvoj obrazovanja organizira već treću godinu za redom jedinstven je i najposjećeniji događaj ove vrste u Hrvatskoj na kojem se očekuje više od 6000 posjetitelja. Glavni cilj Sajma stipendija je promicanje važnosti stipendija za povećanje pristupa visokom obrazovanju. Stipendije imaju ključnu ulogu u uklanjanju financijskih prepreka u visokom obrazovanju te izravno utječu na povećanje broja visokoobrazovanih. Na taj način stipendije pripomažu daljnjem gospodarskom razvoju Hrvatske te stvaranju društva temeljenog na znanju. Na Sajmu sudjeluje 27 uglednih hrvatskih i inozemnih institucija među kojima su Sveučilište u Harvardu, Sveučilište Webster, Sveučilište u Zagrebu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH, Grad Zagreb, Nacional s «Top stipendijom za top studente”, Zagrebačka banka, GlaxoSmithKline-Istraživački centar Zagreb, strana veleposlanstva i strani kulturni centri (veleposlanstva SAD-a, Velike Britanije, Francuske, kao i finski i njemački centar za mobilnost i dr.) te predstavnici brojnih tvrtki, zaklada i nevladinih udruga.

Detaljan program Sajma stipendija 2007. i popis izlagača dostupni su na službenim internetskim stranicama Sajma www.stipendije.info, koji ujedno predstavlja i prvi hrvatski internetski portal o stipendijama.

Sponzori Sajma stipendija 2007. su Zagrebačka banka d.d. (Zlatni sponzor) i Coca-Cola u Hrvatskoj (Srebni sponzor), glavni partner je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH. Medijski pokrovitelji su Večernji list, Radio 101 i T-portal. Partneri u promociji su studentske organizacije fakulteta Sveučilišta u Zagrebu BEST, CroMSIC, eSTUDENT, IEEE, Klub studenata sociologije Diskrepancija, Studentska udruga Pravnik i Zoon politikon.Institut za razvoj obrazovanja /
Institute for the Development of Education
Preradovićeva 33, HR - 10000 Zagreb, Croatia
t: #$85 1 4555 151 / #$85 1 4817 195
f: #$85 1 4555 150
iro@iro.hr / www.iro.hrdeveloped by Nove vibracije