Novosti

Pinca-sirnica


14.03.2008

Vrijeme je od pincih (sirnicih). Možemo ih danas svugdje u trgovini i pekarnama kupiti, ali ljepše su i ukusnije doma napravljene. Zato vam evo recept za one koji ga nemaju. 10 jaja, 15 dag svinjske masti, 25 dag šećera, 15 dag svježeg kvasca, kore limuna, sok od naranče, 2 vanilije, malo meštra. Kvasac se otopi u 2 dl mlake vode i žlica šećera (izmiksaju se jaja i šećer, zatim mast, redom se dodaju mirodije i otopljeni kavasac). Brašna se stavi toliko da se rukom može mijesiti. Kisne u grudi, potom se umijese pince, razrežu škarama, namažu jajom, pospu istučenom kockom šećera. Još jednom kisne. Peku se na 175 stupnjeva. Ako imate ružino ulje, doma napravljeno, dodajte u smjesu zajedno sa mirodijama i nećete moći sakriti susjedima da pravite pince. (tekst i slika Marica Buratović).

developed by Nove vibracije