Novosti

Valentinovo na otoku Hvaru u znaku Zaklade "Ana Rukavina" - 2017.


16.02.2017

Već deset godina Crveni križ Hvar, Valentinovo obilježava akcijama za Zakladu „Ana Rukavina“. Veličanstveno je kako se u svim većim mjestima 14-tog veljače organiziraju razna događanja s predznakom darivanja ljubavi ljudima koji trebaju pomoć u borbi protiv bolesti krvi-leukemije i srodnih bolesti. Nakon što je „ akterica“ slogana „Želim život“ Ana Rukavina , boreći se s teškom bolešću izgubila bitku, krenulo se u osnivanje Zaklade koja je u ovih deset godina organizirala mnogo akcije upisa u Registar potencijalnih darivatelja. Od samog početka Crveni križ Hvar suradnik je Zaklade i ponosno niže postignuća, prvenstveno prikupljajući financijska sredstva za tipizaciju tkiva.


Vrtići : Stari Grad i Jelsa, svi razredi Osnovne škole Hvar, učenici THK SŠ Hvar , te Dnevni boravak u Starom Gradu, dali su obol ove godine ovoj lijepoj i humanoj akciji. Izradivši srca,cvjetove, kapi krvi, kolače i druge razne uratke u znaku Zaklade, djeca su "živjela" svrhu Zaklade . Sve napravljeno prodavalo se u ustanovama i trgovima, već prema procjeni gdje je više ljudi u ovom gluhom turističkom periodu. Sva prikupljena sredstva uplaćuju se na račun Crvenog križa koja se onda prosljeđuju Zakladi .Tako je i ove 2017. godine. Svako dijete, roditelj i mentori ponosni su na angažman u ovoj akciji gdje se kap dobrote pretvara u slap.
Prekrasno vrijeme u Hvaru bilo je izvrstan preduvjet za veliki posjet, međutim to nije bilo tako. Akcije su se odvijale različito u pojedinim mjestima, ali rezultat je lijepo druženje i aktivnost, radost zbog sudjelovanja u ovoj humanoj priči. Zahvalni smo svim sudionicima, posebno malenima iz dječjih vrtića otoka koji se na ovaj način uključuju u humane aktivnosti već na pragu života.


U akciji je prikupljeno oko 7000,00 kn na koje će Crveni križ Hvar nadodati do 10.000,00 kn .To će se uplatiti za daljnje tipiziranje tkiva( do danas sve skupa cca 100.000,00 kn ) na dobrobit naših građana i spašavanja ugroženih života. Vidimo se do godine istim povodom. Hvala svima.


CK Hvar

developed by Nove vibracije