Novosti

Posjet drugim razredima OŠ Hvar


10.02.2017

Na pohvalnu inicijativu jedne učiteljice, 9. veljače Gradsko društvo Crvenog križa Hvar posjetilo je učenike drugih razred Osnovne škole Hvar. Predsjednica Crvenog križa Hvar,  Maja Budrović ukratko je ispričala djeci o nastanku organizacije Crvenog križa te je upoznala djecu s osnovnim djelatnostima Crvenog križa i važnosti pomaganja. Posebni naglasak stavljen je na odnos djece prema starijim osobama, pa su djeca sudjelovala tako što su prenosila svoja iskustva sa djedovima i bakama. Također, učenici su nacrtali krasne crteže na kojim su prikazali kako bi oni pomogli nekoj starijoj osobi, ili kako su već pomogli.
S obzirom da je uskoro Valentinovo, kada ćemo obilježiti rad zaklade Ana Rukavina, predsjednica Maja Budrović je objasnila djeci o kakvoj bolesti se tu radi i način na koji se može pomoći. Pohvalila je učenike i njihove učiteljice za uratke koje pripremaju za prodajni štand, s čime i oni pomažu rad Zaklade.
Učenici su bili jako zainteresirani za ovu tematiku i rado su sudjelovali. Oduševljeno su zapljeskali svojim učiteljicama kada su čuli da one dobrovoljno daruju krv. Nadamo se da je ovo lijepo druženje s djecom OŠ Hvar bio tek početak, jer ovakvim suradnjama učenici usvajaju humane vrednote i razvijaju socijalne vještine, što je neophodno želimo li kvalitetan odgoj i odrastanje.

 

HCK Gradsko društvo Hvar 

developed by Nove vibracije